Minden, amit tudnod kell AlfaCityről
Jövőre is találkozunk!

AlfaCity 2024


2024-ben  is izgalmas progamokkal térünk vissza a Szalki-szigetre, ahol ismét felépítjük Nektek AlfaCityt! Mindkét nap érdekes előadásokkal, látnivalókkal és programokkal várunk minden alfást és az olasz autók rajongóit.

Az új időpontról:

Tudjuk, hogy sokan várjátok a rendezvényt, így talán egy kicsit örültök is majd ennek a váratlan változásnak: rajtunk kívülálló okok miatt 14 nappal korábban tartjuk meg a 2024-es AlfaCity-t! Az új időpont: 2024. június 28-29., (péntek-szombat).

Az időponton egy rajtunk kívülálló ok miatt kellett változtatnunk, ugyanis az eredetileg tervezett hétvégén egy nagyszabású rockfesztivált rendeznek a Szalki-szigeten, amely a külföldi fellépők miatt csak a július 12-13-14-ei hétvégén tud megvalósulni, ezért a Dunaújvárosi Önkormányzat kérésére új időpontot kellett találnunk AlfaCitynek.

Természetesen az eddig megváltott AlfaCity-jegyek ugyanúgy érvényesek, de amennyiben nem jó az új időpont, november 15-ig vissza tudod majd váltani a jegyedet a weboldalunkon.

Viszont ha jó az új időpont és már megvan a jegyed, akkor nincsen semmi dolgod: a belépőd természetesen érvényes úgy is, hogy a későbbi hétvége szerepel rajta dátumként. Az eddigi kemping foglalások is érvényesek az új időpontra.

A kempingünk az új dátum szerint június 27-én délután nyitja kapuit. Reméljük, hogy ezzel a változtatással nem okozunk túl nagy galibát és még időben szólunk ahhoz, hogy változtatni tudjatok a szabadságterveteken. Köszönjük megértéseteket!

Mi az az AlfaCity?

AlfaCity az Alfa Amore hivatalos rendezvénye, amely 2007 óta egyre nagyobbá vált. 2019-ben az FCA oklevéllel ismerte el, hogy találkozónk a világ legnagyobb alfás rendezvénye. 2019-ben megdöntöttük minden eddigi rekordunkat: 1530 Alfa Romeo érkezett AlfaCitybe! 

AlfaCity évről évre egyre több rajongót vonz, így biztos lehetsz benne, hogy 2024-ben is annyi Alfa Romeót láthatsz egy helyen, amennyire még nem volt példa. Ismerd meg az alfás életérzést, szerezz új barátságokat!

Milyen helyszíneken volt eddig AlfaCity?

2007-ben rendeztünk először Alfa Romeo találkozót AlfaCity néven, Esztergomban. 2 év után Esztergomból a Monostori Erődbe költöztünk, ahol 5 AlfaCityt rendeztünk. Ezt 2 év Balatonfüred, majd 4 év Zánka követte. 

2021-ben új helyszínre, a Duna mentén található Szalki-szigetre költözött rendezvényünk. Hosszas keresgélés után találtuk meg új helyszínünket, amely a visszajelzések alapján sokatoknak tetszett: több mint 800 Alfa Romeo és több mint 3000 ember érkezett a két nap alatt AlfaCitybe.

2022-ben visszatértünk erre a helyszínre. Ez volt a 15. AlfaCity, sőt, az Alfa Amore 18. születésnapját is megünnepeltük. A két nap alatt 1350 Alfát számoltunk össze!

2022-ben 1350 Alfa Romeo, 2023-ban pedig több mint 1200 Alfa Romeo volt ott a Szalki-szigeten.

Milyen programok lesznek?

Változatos programokkal, aktivitásokkal és élményekkel várunk! A programjaink a következő hónapokban kerülnek majd fel a weboldalra. 

AlfaCityben Te vagy a középpontban! Mutasd meg Alfádat a többi alfásnak, vegyél részt versenyeinken, töltsd el idődet hasznosan és zsebeld be a csak ezen a napon megszerezhető kedvezményeket AlfaCity kiállítóitól! Bővebben a programoknál! 

Belépő vásárlás

2024-ben is kétnapos lesz AlfaCity, így pénteki, szombati és péntek-szombati jegyet is vásárolhatsz. Mindkét nap tartalmas programok várnak majd! Ha kempingezni érkezel, akkor már csütörtök estétől szeretettel várunk!

A kempingbe a belépőjegyen túl kempingjegyet kell majd váltanod. 

Az első 200 autós jegyet extra kedvezményesen vásárolhatod meg online! 
Amíg el nem fogy az első 200 autós jegy, addig a gyalogos/utas jegyek is extra kedvezményesek.

Ezt követően is lesznek kedvezményeink, lásd az alábbi jegyárstruktúrát. 

Pénteki jegyárak (1 Alfa Romeo + 1 fő):

Az első 200 db autós jegy: 4500 HUF 
2024. március 31-ig elővételben: 5500 HUF 
2024. május 31-ig elővételben: 6500 HUF
2024. június 1-től elővételben és a helyszínen: 7000 HUF

Szombati jegyárak (1 Alfa Romeo + 1 fő)

Az első 200 db jegy: 6500 HUF 
2024. március 31-ig elővételben:  7500 HUF 
2024. május 31-ig elővételben:  8000 HUF 
2024. június 1-től elővételben és a helyszínen: 9000 HUF

Péntek-szombati jegyárak (1 Alfa Romeo + 1 fő)

Az első 200 db jegy:  8500 HUF 
2024. március 31-ig elővételben: 9500 HUF 
2024. május 31-ig elővételben: 11.500 HUF 
2024. június 1-től elővételben és a helyszínen: 12.500 HUF

Az autós jegy 1 felnőtt belépőjét és az Alfa Romeód behajtási engedélyét tartalmazza. Minden további utasnak gyalogos/utas jegyet kell vásárolnia:

Pénteki gyalogos/utas jegyek:

Amíg az első 200 db autós jegy elfogy: 2900 HUF 
2024. március 31-ig elővételben: 3900 HUF 
2024. május 31-ig elővételben: 4900 HUF
2024. június 1-től elővételben és a helyszínen: 6000 HUF

Szombati gyalogos/utas jegy: 

Amíg az első 200 db autós jegy elfogy: 4900 HUF 
2024. március 31-ig elővételben: 5900 HUF 
2024. május 31-ig elővételben: 6900 HUF
2024. június 1-től elővételben és a helyszínen: 8000 HUF

Péntek/szombati gyalogos/utas jegy: 

Amíg az első 200 db autós jegy elfogy: 7900 HUF 
2024. március 31-ig elővételben: 8900 HUF 
2024. május 31-ig elővételben: 9900 HUF
2024. június 1-től elővételben és a helyszínen: 11.000 HUF

14 éven aluli gyermeknek a rendezvény ingyenes.

Gyalogos/utas jegy mindkét este 18 óra után:
2500 HUF

Jegyekkel kapcsolatos szabályok

A belépő a programokon való részvételen túl feljogosít arra, hogy AlfaCityben parkolhass, és mindenkinek megmutathasd autódat. 

Jegyed mellé AlfaCity magazint, sorszámozott AlfaCity matricát, emlékmatricát és szavazómatricákat is kapsz.

Minden utas karszalagot kap, amivel szabadon közlekedhet a rendezvény területén, és bármikor vissza is jöhet vele a rendezvény időtartama alatt. A karszalag feljogosít AlfaCity programjainak látogatására is. 

Figyelj oda, hogy karszalagod melyik napra/napokra érvényes!

Jegyek átváltása / visszaváltása

Ha már megvan a jegyed, de valamiért nem tudsz eljönni, több lehetőséged is van arra, hogy a befizetett pénzed ne vesszen el: 

- A jegyed eladható, elajándékozható más alfásnak, így ha valakinek szívesen átadnád, ennek nincs semmi akadálya.

Covid-információk

A 2022. március 7-én életbe lépett kormányrendelet alapján a rendezvényekre való belépéshez 2023-ban sem lesz szükség védettségi igazolványra, így AlfaCitybe sem kell rendelkezned semmi ilyesmivel. 

Amennyiben valamilyen, a járványhelyzet miatti szigorítás miatt ismét védettségi igazolványhoz köti a kormány a rendezvények látogathatóságát, akkor a jegyed átváltható lesz a következő, korlátozások nélküli AlfaCityre. Ugyanez érvényes arra az esetre is, ha a rendezvényt a járványhelyzet (vagy bármilyen előre nem látható esemény) miatt el kell halasztanunk.

Fizetés

Elővétel esetén a belépő árát bankkártyával tudod kifizetni. Utalás vagy postai pénzküldés nem lehetséges.

A fizetés teljesítése után megkapod a számlád és a belépőd is pdf formátumban. A számla külön emailben érkezik a Billingo rendszerén keresztül.

A jegyed idén már nem kell kinyomtatnod, de hozd magaddal elektronikus formában. A jegy tartalmaz egy QR-kódot, ami egyszeri belépésre jogosít, így vigyázz rá, ne írd át, ne add oda másnak! Fontos, hogy a belépő legyen nálad, mert nélküle nem tudunk beengedni.

A jegyed bármikor letölthető a weboldalra belépve.

Bankkártyás fizetés a helyszínen

A HelloPay-jel való együttműködésünknek köszönhetően bankkártyával is tudtok fizetni AlfaCityben.

Az autós és a gyalogos beléptetésnél, valamint az Alfa Amore Shopban is működik majd a kártyás fizetés! Több partnerünk is készül a helyszínen bankkártya elfogadásra.

Egyéb márkák behajtása

AlfaCity területére kizárólag Alfa Romeo típusú autóval léphetsz be. 

Egyéb típusú autót még akkor sem engedünk be, ha elővételben váltottál belépőt. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ez egy Alfa Romeo találkozó, a helyünk pedig nem végtelen. Tehát csak akkor vásárolj oldalunkon belépőt, ha Alfa Romeód van!

A nem Alfa Romeóval érkezők a helyszín bejáratánál lévő vendégparkolóban tudják hagyni az autójukat. A parkolási díj itt ingyenes, a rendezvény látogatásához gyalogos jegyet kell majd vásárolnod.

Amennyiben szép, egyedi olasz (!) young- vagy oldtimered, esetleg versenyautód van előzetes elbírálás után a kiállítási területre parkolhatsz. Ehhez előfeltétel az egyeztetés, írj nekünk és küldj fotókat az autódról. 

Környezetvédelem

A szervezők számára fontos a környezetvédelem. 

Bár ez egy autós találkozó, megpróbálunk mindent megtenni azért, hogy védjük a környezetet. Ezért odafigyelünk a következő dolgokra: 

Nem kell kinyomtatnod a belépődet, elég, ha csak a telefonodon mutatod be, így nem kell feleslegesen papírt pazarolnod.

A megvásárolt reklámmatricákat újrahasznosított papírból készült borítékban postázzuk, sőt a rajta lévő etikett címkék is újrahasznosított papírból készülnek. 

Mit hozzak magammal?

Figyelj az időjárásra! Mi nem tartunk esőnapot!

A nyár közepi dátum miatt feltehetően nagyon szép idő lesz, érdemes hoznod napernyőt és plédet, esetleg kempingszéket.

Mivel esőnapot nem tartunk, és arra is volt már példa, hogy zuhogó esőben zajlott AlfaCity, érdemes esernyővel és esőkabáttal is készülnöd. Minél több esernyő van nálunk, annál biztosabb, hogy szép idő lesz!

A helyszínen strand is található, így ne hagyd otthon a fürdőruhád!

Mikortól foglalhatom el a parkolóhelyem?

Pénteken és szombaton is 8 órától indul a beléptetés.  

Arra kérünk, figyelj a parkoltatók utasítására. 

A helyszín megközelítésével kapcsolatban itt találsz további információkat.

Hogyan jutok el a helyszínre?

A környéken táblák fogják segíteni a rendezvény megtalálását. De nem árt, ha előre megtervezed merről közelíted meg a rendezvény helyszínét.

A célponthoz kattints ide!

A rendezvény térképéhez pedig ide! (hamarosan)

Tudok-e ételt, italt venni a helyszínen?

Igen, erre több lehetőséged is lesz: idén is több büfé települ a helyszínre.

Szolgáltatónk listáját tavasszal hozzuk majd nyilvánosságra, és biztosak vagyunk benne, hogy fogsz találni köztük olyat, ami ízleni fog.  Idén még több szolgáltatóval készülünk, mint tavaly!

Természetesen akár Te is hozhatsz magaddal ételt-italt saját fogyasztásra.

Tudok-e sátorozni a helyszínen?

Igen, de csak a kempingben.

Ha nem akarod elhagyni egy percre sem AlfaCity-t, foglalj kempinghelyet a rendezvény központi területén! Ha kempingezni érkezel, akkor már csütörtök estétől szeretettel várunk AlfaCityben.

A kempinghelyek száma korlátozott, folyamatosan tájékoztatunk majd benneteket arról, hogy mennyi van még szabadon.

A kemping területén több közös zuhanyzó és WC található, de ne várj luxus körülményeket, ez egy kemping!


Lakókocsi és lakóautó is csak korlátozott számban hozható. 

A kempinghelyeket előre kell kifizetned. Várhatóan elővételben elfogy az összes helyünk, így arra kérünk, menj biztosra, és fogalj most.


A rendezvény napján várhatóan nem lesz már szabad helyünk, amennyiben mégis, erről időben tájékoztatni fogunk!

A foglaláshoz kattints a Kemping menüpontra!


Ha bármi további kérdésed van, írj üzenetet!

Én nem vagyok alfás, de szívesen megnézném a rendezvényt! Kell-e fizetnem?

Várunk szeretettel, AlfaCity természetesen nyitva áll a látogatók előtt!

Ha nem Alfával érkezel, és gyalog jössz be a rendezvény területére, AlfaCity napi belépőjét kell csak kifizetned. Parkolni csak a külső parkolókban tudsz majd. 

AlfaCity a 14 éven aluliaknak ingyenes!

Hozhatok-e kutyát a rendezvényre?

A Szalki-szigeten pórázzal sétáltathatsz kutyát. 

Mindezektől függetlenül fontoljátok meg azt is, hogy melyik az a kutya, amely 30 fokban, 1500 durrogó és ide-oda váratlanul közlekedő autó és 5000 ember között jól tudja érezni magát? Szerintünk a kutyátok is megérdemel egy-két napra egy kutyapanziót!

Mi az az Alfa Amore?

2024-ben már 20 éves lesz az Alfa Amore! 

A 2004-ben indult Alfa Amore egy ingyenes rajongói találkozópont, közösségi oldal. Egy virtuális játszótér, ahol minden rajongó kinyilváníthatja és kiélheti a rajongását.

Büszkék vagyunk rá, hogy nincs még egy hasonló funkciókkal bíró, autós közösségi site a világon. Itt az alkalom, hogy felfedezd az oldalt és regisztrálj!

Itt nem kaptam választ a kérdésemre. Mit csináljak?

Írj nekünk egy e-mailt, vagy ha Amore tag vagy, lépj be és kérdezd meg a fórumban!