Ezt nézd, mi lett belőlünk!
AlfaCity - 2007 óta
2001

Minden 2001-ben kezdődött

Az Alfa Amore ekkor még nem létezett
Az Index.hu autós fórumán, az Alfa Romeo...Szerelem? topic lakói találkozót szerveztek Esztergomban. Heteken át tartott az egyeztetés, ki, hol, mikor, kivel találkozik és hogyan jut le Esztergomba, a nagy, nemhivatalos Alfa Romeo találkozó helyszínére.

A Flórián térről több mint húsz Alfa indult el a Pilisen keresztül kisebb meglepetést okozva a bámészkodóknak és annál nagyobb örömet a résztvevőknek.
Végül 35 autó és gazda gyűlt össze az esztergomi Bazilika nagy parkolójában. Volt, aki Szegedről utazott fel és volt, aki a határon túlról érkezett csupán a találkozó kedvéért. Itt eltartott egy darabig az ismerkedés egymással és a járművekkel (- Jé, hát te vagy a ..., felismertelek ám a gépsárkányodról!) Volt sok-sok próbakör, motortérszemle és kipufogóhang-fülelés. És itt, ezen a márciusi napon elkezdődött valami.
2002

Az első hivatalos, Esztergomi Alfa Romeo Találkozó

A szervezők ekkor már tudták, hogy ezt a rendezvényt minden évben megismétlik
Azt viszont nem tudták, hogy a következő években ez a találkozó a hazai alfás társadalom egyik legnépszerűbb rendezvényévé válik.
2003

Egyre nagyobbá válik az esztergomi rendezvény

2003 és 2006 között növekvő létszám
2003-ban még csak 75, 2004-ben már 120 Alfa Romeo kereste fel a Bazilika parkolóját. Az első igazán nagy rendezvényünket 2005-ben tartottuk, amikor már 230 Alfát számoltunk meg a parkolóban. 2006-ban pedig már 400 Alfa érkezett a rendezvényre.2007

Az első AlfaCity

Innentől számoljuk a történelmünket
Új, nemzetközileg is érthető branddel alapoztuk meg a jövőt. Az első AlfaCity egyből akkora lett, hogy több mint 500 autóval töltöttük meg a Bazilika parkolóját.2008

Kinőttük az első helyszínt

A második AlfaCity ismét rekordot jelentett
550 Alfa Romeo és egyre több külföldi alfás vendég. Lengyelországból például 15 autóval jöttek, de a horvát, a német és a román Alfa klub is képviseltette magát Esztergomban. 

AlfaCity egyik sztárja az Alfa MiTo volt, melyről előzetesen csak annyit árultunk el, hogy körbe lehet majd járni és meg lehet fogni. Egy jégszobrász volt ebben segítségünkre, aki egy jégtömbből látványos, zenés show keretében láncfűrésszel faragta ki az Alfa legújabb modelljét.2009

Monostori Erőd

Új helyszín, új kihívások
Rekordkísérlettel alapoztunk meg AlfaCity új helyszínének, a komáromi Monostori Erődnek. 800 Alfa Romeót köszönthettünk, így ezzel már Közép-Európa legnagyobb alfás találkozójává vált a rendezvény.

Minden eddiginél több külföldi alfás érkezett AlfaCitybe; a legtöbben Szlovákiából, Csehországból és Lengyelországból jöttek. Nagy örömünkre a teljes létszám mintegy 20 százalékát adták a külföldi tagok, AlfaCityt innentől tartjuk igazán nemzetközi találkozónak.2010

Alfa Romeo születésnap

Az Alfa Romeo 100. születésnapja Komáromban
Az Alfa Romeo 2010-ben ünnepelte századik születésnapját, ezért a világ minden pontján centenáriumi rendezvényeket tartottak. Magyarországon az Alfa Amore és a Fiat Autó Magyarország által közösen szervezett AlfaCity volt a hivatalos centenáriumi találkozó, amelyen csaknem ezer Alfa Romeo és 4500 vendég vett részt. 

Hatalmas show keretében mutattuk be a vadonatúj Giuliettát, amely Magyarországon itt volt látható először.2011

AlfaCity11 Light

Egy esős AlfaCity
Napsütésre és hőségre számítottunk, koktélpulttal, babzsákokkal és fűben heverészve élvezhető programokkal készültünk, ehelyett egy hatalmas, szinte egész napos esőt kaptunk a nyakunkba. Áztunk, fáztunk, de alfáztunk, és a rossz idő ellenére is több mint 450 Alfa járt a találkozónkon.


2012

Jól esett

Ismét egy esős AlfaCity
Reggel borongós felhők fogadták a koránkelőket, majd kapunyitás után nem sokkal eleredt az eső. Aki viszont eléggé kitartó volt, már napsütésben élvezhette a késő délutánt. A rossz idő sem tántoríthatja el az alfás kemény magot: több mint 500 Alfa Romeo érkezett AlfaCitybe!2013

Végre napsütésben

AlfaCityben újra ragyogott a nap
Két esős AlfaCity után furcsa volt, hogy nem kell ázni és fázni, sátrak alá bujkálni, minden pólót és pulóvert a nyakunkba venni. Szerencsére már a hét elején tudni lehetett, hogy napsütés várható, így sokan készültetek erre, hűtőtáska, napernyő is került az Alfákba. Végül 520 Alfát számoltunk össze.2014

Alf4City a Balatonnál

Alfa 4C és Amore szülinap
Több mint 800 Alfa Romeo vett részt az első balatoni találkozónkon, a balatonfüredi SunCityben. Itt ünnepeltük meg az Alfa Amore 10. születésnapját és bemutattuk az Alfa Romeo vadonatúj sportautóját, az Alfa 4C-t!

A mediterrán hangulatú SunCity méltó helyszín volt ehhez, ami ezen a napon igazi olaszos kisvárossá vált.2015

915 Alfa Romeo

Az eddigi második legnagyobb AlfaCity!
Új Alfa nélkül, egy csak jövőre megjelenő típusra várva gyűlt össze majdnem annyi alfás, mint legutoljára 2010-ben, a Monostori Erődben, amikor bemutattuk a Giuliettát. 

Ebben az évben új módszert vezettünk be az Alfa Romeók megszámolására: a beléptetőkapunál sorszámozott matricát ragasztottunk a szélvédőkre. Így számoltunk össze 915 autót!2016

Új helyszín, új rekordok

Zánka, Giulia és 1200 Alfa
Történelmi rekord született a tizedik AlfaCityben: mintegy 1200 autó vett részt Közép-Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozóján és tisztelgett az új Giulia előtt. A 10. AlfaCity ismét új helyszínre költözött, ahol ismét hosszabb időre rendezkedtünk be. 

Úgy tűnik, hogy az új helyszín bevált és a strand+jóidő+család és barátok kombó megspékelve az Alfa Romeo Giulia bemutatásával meghozta azt, amiről korábban álmodni sem mertünk: az ezer fölötti autószámot.2017

Újabb rekord Zánkán

Évről évre többen vagyunk
Hogy a Balaton, a társaság, az Alfák vagy a koncertek, esetleg ez mind együtt teszi, nem tudjuk. De azt tudjuk, hogy július 8-án 1325 Alfa Romeo érkezett Zánkára. AlfaCitynek külföldön is egyre jobb a híre: sok román, cseh, szlovák, lengyel, szerb, osztrák és olasz alfás is kíváncsi volt a fesztiválunkra.
2018

Nemzetközi sikerek

A vendégek 20 százaléka külföldről érkezik
Abszolút rekord, 1410 Alfa Romeo érkezett AlfaCitybe idén, ahol igazi fesztiválhangulat várta a látogatókat. Koncertek és buli hajnalig. A résztvevők több mint 20 százaléka külföldről jött és ettől az évtől kezdve nagyon sok külföldi visszatérő vendégünk lett.2019

Újabb mérföldkő: 1500+ Alfa Romeo

AlfaCity a világ legnagyobb Alfa Romeo találkozója
Sosem gondoltuk volna, hogy túl tudjuk szárnyalni az előző évi rekordot és azt sem, hogy ilyen hatalmas siker lesz AlfaCity. Az is meglepett minket, hogy már a pénteki nap is milyen sokan eljöttetek, hiszen estig több mint 600 autót regisztráltunk. Aztán jött a szombat, amikor - a viszonylagos rossz idő ellenére - délutánig beregisztráltuk az 1500. Alfa Romeót, majd végül valahol 1530 felett hagytuk abba a számolást.

Minket szervezőket pedig váratlanul ért, amikor szombaton délután a színpadon Andrew Higgins, az FCA regionális ügyvezetője egy oklevéllel ismerte el, hogy AlfaCity a világ legnagyobb Alfa Romeo találkozója. Köszönjük Nektek!
2021

Két év kihagyás, új helyszín

Végre újra együtt!
Sajnos a koronavírus-járvány miatt a 2020-as AlfaCityt el kellett halasztanunk. 2021-ben nemcsak egy szimpla AlfaCityt rendeztünk, hanem megünnepeltük az Alfa Romeo 111. születésnapját is. Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi, az Alfa Romeo Racing ORLEN csapat két pilótája is üdvözletét küldte a magyarországi alfásoknak, akik július 16-17-én több mint 800 Alfa Romeóval látogattak el AlfaCitybe.

A 2021-es rendezvény a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedések miatt csak védettségi igazolvánnyal volt látogatható, ennek ellenére több mint 800 Alfa Romeo és mintegy 2500 ember érkezett AlfaCitybe.
 
Sokan jöttek külföldről is, a Magyarországgal határos országokon kívül érkeztek Olaszországból, Lengyelországból és Csehországból is. Csaknem 200 vendég pedig a helyszínen sátorozott Alfa Romeója mellett.

A kétnapos találkozón külön kiállítási területen mutattuk be a young- és oldtimer Alfa Romeókat - köztük két Alfa Montrealt -, de helyet kaptak tuningautók és egy versenyautó is: a Giulietta TCR változatát az olasz Romeo Ferraris cég fejlesztette és a magyar Unicorse csapat versenyzik vele.

A rendezvény részletes beszámolóját és a fotógalériákat itt találod.
2022

1350 Alfa Romeo előtt mutattuk be a Tonalét!

Végre szabadon, korlátozások nélkül!
Bár a 2019-es rekordot - 1530 Alfa - nem döntöttük meg, így is ez lett a második legnagyobb AlfaCity, a találkozó 15 éves története alatt. Féltünk tőle, hogy nem fér majd el ennyi autó a szigeten, de szerencsére nem volt probléma.

A rendezvényen mutatkozott be a nagyközönségnek a legújabb Alfa Romeo, a Tonale. Itt láthatta hazánkban a nagyközönség először az olasz márka első hibrid modelljét. A rendezvény talán egyik legizgalmasabb autója az Alfa Romeo SZ volt, amelyből kettő is érkezett. Ez az autó a Tonale formavilágának egyik ihletője is.

AlfaCity minden ötödik résztvevője ezúttal is külföldi volt, idén is sokan érkeztek Olaszországból, Csehországból, Szlovákiából, Romániából és Ausztriából is.

A rendezvény részletes beszámolóját és a fotógalériákat itt találod.
2023

1200 Alfa Romeo és csaknem 5000 ember!

Napsütés és fesztiválhangulat AlfaCityben!
A 16. alkalommal megrendezett AlfaCity idénre már két nap plusz áfára nőtt, hisz sokan már csütörtök este megérkeztek, s bizony szép számmal maradtak alfások szombat éjszakára is, akik aztán csak vasárnap bontottak sátrat.

A rendezvénysorozat történelme során ez volt a harmadik legnagyobb. Ezúttal 1200 Alfa Romeo és több mint 4000 ember vett részt rajta.

Idén újra rendes nagyszínpadot építettünk, amely elé egy autós dobogó is került, hogy azon egyszerűbb legyen bemutatni a találkozó legizgalmasabb Alfáit. Így volt lehetőség megcsodálni többek között egy Olaszországból érkezett tűzoltó 33-ast és egy egykoron a pénzügyőrséget szolgáló 155-öst is.

A rendezvényen bemutattuk a vadonatúj plug-in hibrid Tonalét is, amely Alfa Romeo első zöldrendszámos modellje.

A rendezvényt ismét egyre többen fedezik fel külföldről. Idén Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Romániából, Horvátországból és Szlovéniából is jöttek alfások. Olaszországból összesen 13 Alfa Romeo érkezett idén, ezek közül kettővel több mint 1500 km-t autóztak csak azért, hogy velünk együtt ünnepelhessék szeretett márkánkat.

A rendezvény részletes beszámolóját és a fotógalériákat itt találod.